logotype

PRESSMEDDELANDEN

Svenska folket uppmanas att dansa när humor‐dansbandet
Diamond Dogz släpper nya albumet ”Dansa för f*n Vol 1”

(2015-07-03)

Idag släpper Diamond Dogz, fortfarande det enda dansbandet med äkta drag, åter igen ett riktigt sommardoftande album som en hyllning till den svenska sommaren. Denna gång med den färgstarka titeln
”Dansa för f*n Vol 1”.

Albumet är det första i en serie av två och det andra släpps under hösten med musik som har inspirerats av höstens färger. Nu går vi sommaren till mötes och med ”Dansa för f*n Vol 1” bjuder Diamond Dogz bland annat
upp till bossanova, tango, salsa, bondromantik och annat smått och gott, allt kryddat med svensk sommar och glada, roliga texter.

Musiken är denna gång komponerad av Erik Linder, Susie Päivärinta med flera och texterna är författade av vokalissan själv, Peter Englund. Niclas Arn, Nicklas Eklund och Pelle Andersson har producerat albumet.

”Dansa för f*n Vol 1” släpps digitalt idag (3:e juni) och ges även ut i CD‐format inom kort.

Albumet på Spotify:

https://open.spotify.com/album/4mFM7PXbwuYj3ClxmoRvVP

Diamond Dogz släpper ”Min utegrill och andra grillbitar”, sommaralbumet som hyllar den svenska sommaren
(2014-06-11)

Den 11 juni 2014 släpper Diamond Dogz, Sveriges första dansband med äkta “drag” albumet ”Min utegrill och andra grillbitar”, en hyllning till den svenska sommaren och grilltraditionen på campingplatserna, badstränderna och i radhusträdgårdarna runt om i landet. Peter Englund är sångare i bandet och har 12 år bakom sig som dragshowartist, kostymskapare och programledare i TV.
- Jag har älskat dansbandsmusik sedan jag var liten och har lyssnat sönder låtar som Gråt inga tårar, De sista ljuva åren och Mjölnarens Irene, säger vokalissan Peter Englund.

Låtarna på albumet med titlar som ”Kärlek i undervattensbåt”, ”Lalala ikväll”, ”En fet jävla vals”, den första singeln ”Min utegrill” och även den kommande singeln ”Svenska sommaren punkt com” är komponerade av Erik Linder, Susie Päivärinta, Peter Englund m.fl. Bandet består av de erfarna musikerna Fredrik Wide (piano), Ludvig Jerner (trummor), Tobias Rydberg (bas) och Nicklas Eklund (gitarr).
- Jag är framför allt lycklig över att ha fått skriva texter på svenska i en humortradition som jag hoppas att flera av mina idoler inom humor-Sverige och självklart alla humoristiska svenskar uppskattar, fortsätter Peter som har skrivit alla texter på plattan.

Humor, ironiska och satiriska texter, men framför allt massor av glädje präglar det nyfödda bandet Diamond Dogz. Släng flintasteken på grillen och bjud upp till dans!

 

PRESSKONTAKT

Presskontakt:
info@diamonddogz.se

SOCIAL MEDIA

PRESSBILDER

Kontakta oss för högupplöst bildmaterial!

Diamond Dogz – Sveriges första dansband med äkta ”drag”
(2014-04-02)

2:a april 2014 zläpper danzbandet Diamond Dogz löz zommaren med nya zingeln ”Min utegrill”. En hyllning till den zvenzka zommaren och grilltraditionen på camingplatzerna, badztränderna och i radhuzträdgårdarna runt om i landet. ”Min utegrill” är förzta singeln från ett kommande album.

Peter Englund är zångare I bandet, och har 12 år bakom zig som dragzhowartizt, koztymzkapare och programledare i TV.

‐Jag har älzkat danzbandzmuzik zedan jag var liten och har lyzznat zönder låtar zom Gråt inga tårar, De zizta ljuva åren och Mjölnarenz Irene, zäger vokalizzan Peter Englund.

Erik Linder och Johan Björling har komponerat muziken och bandet beztår av de erfarna muzikerna Fredrik Wide (piano), Ludvig Jerner (trummor), Tobiaz Rydberg (baz) och Nicklaz Eklund (gitarr) zom ockzå har producerat.

‐Jag är överlycklig att få prova vingarna inom danzbandzgenren men, zamtidigt pirrig inför vad de rutinerade banden kan komma att tycka, fortzätter Peter zom även har zkrivit den kärlekzfulla texten till ”Min utegrill”.

Trallvänliga melodier, humor, ironizka och zatirizka texter, men framför allt mazzor av glädje präglar det nyfödda bandet Diamond Dogz. Zläng flintazteken på grillen och bjud upp till danz!