logotype

Konceptet Diamond Dogz har trots den okonventionella uppbyggnaden rötterna i den svenska folksjälen med svenskarnas traditioner sommartid med dans på bryggan,  grilldoft i radhusområdet, campingsemester med familjen, men även med inslag av mörkare årstider i nostalgiska kärlekshistorier från förr. En flirt med sextiotalet är så klart oundviklig.

Diamond Dogz är något så unikt som ett liveband med en dragshowartist vid mikrofonen och därmed ett koncept som aldrig har existerat tidigare i svensk nöjeshistoria.

Dragshowartisten och sångerskan/sångaren Peter Englund kläckte idén och genomförde den  eftersom han ville visa att svenskarna är öppnare än många kanske tror vad gäller acceptans av det traditionella.

Peter har älskat Svensktoppen, schlager och dansbandslåtar sedan han som liten satt klistrad vid radion och Ann-Louise Hanson är en favorit.

En hyllningslåt till en annan favorit, Lotta Engberg, finns med på det andra albumet från 2015; "Dansa för f#n".​

Peter Englund är sångare I bandet, och har 13 år som dragshowartist, kostymskapare och programledare i TV,  bakom sig och är hösten 2015 aktuell som programledare i barnprogrammet Supershowen på SVT barnkanalen.

Peter har själv skrivit samtliga texter på låtarna och musiken på det nya albumet är komponerad av bland andra Susie Päivärinta, Nestor Geli, Erik Linder, Per Andersson, Tony Strignert och Fredrik Wide.

Trallvänliga melodier, humor, ironiska och satiriska texter men framför allt massor av glädje präglar bandet Diamond Dogz så släng på dansskorna och bjud upp till dans i dessa väntans tider när doften av riktig sommar inte är långt borta.

Diamond Dogz första singel våren 2015 hette "Sommarkärlek", albumet "Dansa för f*n, Vol 1" släpptes en tid senare och finns så klart ute på Spotify och Itunes tillsammans med  den andra singeln "Nordens Venedig".

PETER ENGLUND
Sång

Peter Englund, nu aktuell som programledare i Supershowen på SVT Barnkanalen, är född och uppvuxen i Gävle och har sedan 1989 bott i Stockholm där han är verksam som dragshowartist med  dragshowgruppen Diamond Dogs, som programledare, som stylist och kostymskapare åt bland andra Nanne Grönvall, Robert Gustafsson, Måns Zelmerlöw och Sean Banan i Meodifestivalen. Nu även sångare i Diamond Dogz med Z!

JON-EMIL OSCARSSON
Bas


Jon-Emil Oscarsson är Diamond Dogz fingerfärdige basist och har basat i flera olika konstellationer genom åren, bland andra Elisas, och han har gjort allt från orkester till metal-spelningar. Vår basist älskar lakrits och till med använder det på utegrillen, vilekt är passande med tanke på vår sommarhit 2014; Min utegrill.

FREDRIK WIDE
Piano

Fingerfärdige Fredrik har synts i såväl julturnéer med olika stora artister, som i Malou efter tio TV4 tillsammans med Chris Medina. När han inte spelar kvicka dansbandsskalor är han allt som oftast kapellmästare i både musikalsammanhang som till exempel vid World Aids Day Galan. Fredrik älskar att äta chili-bearnaise till en saftig flintastek under varma sommardagar.

LUDVIG JERNER
Trummor

Har slagit på sina trummor bakom flertalet av Sveriges främsta artister. Upplärd i USA, där han också spelat flitigt och mycket. Ludvig har dock aldrig spelat bättre än iklädd full dansbands-mundering under heta sommarkvällar med Diamond Dogz.

NICKLAS EKLUND
Gitarr

Strängbändaren och hitmakaren Nicklas känns igen på bilförsäljarleendet och den ljuva musiken som ständigt hörs i hans närvaro. Kompositör till flertalet top 10 singlar och diverse reklammusik Sverige. Nicklas är även producent för musiken i Diamond Dogz.